Ağva Rehberi

Ağva Aşıklar Yolu - Gezilecek Yerler

Bu gönderiyi paylaş

Ağva Aşıklar Yolu – Gezilecek Yerler

Ağva Aşıklar yolu, merkez gezilecek yerler arasındadır. Mahallemizin en keyifli yürüyüş yollarından birisidir. Merkeze ortalama yürüyerek 5 dakika, otelimize ise yürüyerek 10 dakika uzaklıkta olan bu keyifli yol, Ağva ziyaretlerinizde tadını çıkartmak isteyeceğiniz yerlerden birisidir.

Ağva Aşıklar Yolu Nerede?

Ağva ‘nın merkezinde bulunmaktadır. Kime sorsanız gösterebilir dediğimiz bu yürüyüş yolu birkaç dakikalık düzlük bir rotadan sonra ulaşabileceğiniz yerdir. Aşağıdaki haritayı kullanarak yürüyüş yolunun başladığı lokasyona navigasyon yada Google haritalar yardımıyla gidebilirsiniz. Aşağıdaki tam konum olarak işaretlediğimiz noktaya yol tarifi alabilirsiniz.

 


Ağva Aşıklar Yolu Nasıl Bir Yer?

İstanbul ‘un Şile ilçesine bağlı olan bir mahalle olan Ağva, iki nehir arasındaki küçük bir mahalledir. Buraya geldiğinizde gezebileceğiniz, sevdikleriniz ile doğa yürüyüşü yapabileceğiniz en keyifli nokta kuşkusuz aşıklar yoludur. Trafiğe kapalı olan bu alan asfalt yoldur. Bir tarafında Yeşilçay deresi ve dağlık alan, bir tarafı ağaçlık alandan oluşmaktadır. Yol güzergahı düzlük olup ortalama 1km uzunluktadır. Normal tempoda 20 dakikalık bir yürüyüş ile bu yolu bitirebilirsiniz. Yorulduğunuz zamanlarda yol üzerinde bulunan banklarda oturabilir, derenin tadını çıkartabilirsiniz. Ağva Aşıklar yolu sevdikleriniz ile yürüyüş yapabileceğiniz en keyifli yoldur. Ağva merkezine doğru Aşıklar yolu girişinde bulunan ufak bir çocuk parkı vardır. O park içerisinde yerini alan ve UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilen Agave Bitkisi (Yüzyıl Bitkisi) görmek isteyeceğiniz güzelliklerden birisidir.

Ağva Aşıklar Yolu Foto Galeri

Bölgeye gitmeden önce biraz fikir edinmek isterseniz sizler için hazırladığımız foto galeriden fikir edinebilirsiniz. Ağva merkez gezilecek yerler arasında yerini alan Aşıklar Yolu, sizlere doğanın güzelliğini koşulsuz sunmaktadır. Burada yürüyüşlerinizin yanı sıra, fotoğrafçılık ile ilgileniyorsanız harika çekimler yapabilirsiniz.

5/5 - (18 Kişi Oyladı)
Translate »